Hultsfreds folkets park

PÅ GÅNG I PARKEN.

2024

27/5

Om villkor.
Om klass.
Om värdighet.


UTSTÄLLNING


VI SOM ARBETAR MED VÅRA KROPPAR

33 arbetare från Kiruna i norr till Malmö i söder berättar.

Sällan syns och hörs människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet. I medierna är det som om numera alla tillhör en medelklass. Men närmare två miljoner människor är en del av arbetarklassen.


Många av dem är i frontlinjen på sjukhus, bussar, butiksgolv … Få ur arbetarklassen kan jobba hemifrån. Utan denna arbetarklass stannar Sverige.OM UTSTÄLLNINGEN

Initiativtagare och utställningsproducent Annica Carlsson Bergdahl och fotograf Elisabeth Ohlson har rest i Sverige, från Kiruna till Malmö. De har intervjuat, fotograferat och filmat 33 personer som arbetar med sina kroppar. 


I utställningen (boken och plattformen visomarbetarmedvarakroppar.se) får deras röster i ord, ljud, film och fotografi ta plats.


Utställningen är med sina berättelser och personporträtt angelägna vittnesmål från vår tids arbetarklassvardag som visar på konsekvenser av kroppsarbete och stärker respekten för detsamma. Vi får möta personer som berättar om försämrade arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, klasstillhörighet och stolthetUtställningen kommer att visas den 27 maj i lokalen Balder i Valhall kl 18:00-20:00. Då det anordnas ett samtal utgående från utställningen Vi som arbetar med våra kroppar av Elisabeth Ohlson om vad det innebär att arbeta med sin kropp, vilka det är som gör det, vilken syn samhället har på det och vilka konsekvenser det får för dem som arbetar med sina kroppar.

Alexandra Svensson, oppositionsråd Hultsfreds kommun och Kaiza Larsson ordförande kommunal Hultsfred-Högsby.
6/6, 16/6 & 11/8

BILTRÄFF I HULTSFREDS FOLKETS PARK

Vi firar nationaldagen den 6 juni kl. 15:00-17:30. Sedan träffas vi den 16 juni 14:00-16:30, och den 11 augusti 14:00-16:30.


9/6

TEDANS 


PLATS: STORA DANS
TID: 16:00-18:00


ENTRÉPRIS TBC. 


Välkommen på tedans i Hultsfreds folkets park den 9 juni. På Stora Dansbana spelar Zandeks och försäljning av fika finns på Skaken. 30/6

BARNENS DAG


PLATS: HELA PARKEN
TID: TBC


FRI ENTRÉ 
10/7 & 23/7

MUSIK


ALLSÅNG MED ALICE HARTVIG

PLATS: SKAKEN
TID: 17:00-18:30


FRI ENTRÉ. 


Vid två tillfällen under juli månad så bjuder vi in till Allsång i parken, som leds av Alice Hartvig.
Kom och lyssna och sjung med.
Fri entré.

Fika försäljning på Skaken.

Eventet genomförs med stöd av Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank och ABF.21/7

TEDANS 


PLATS: STORA DANS
TID: 16:00-19:00


ENTRÉPRIS TBC. 


Välkommen på tedans i Hultsfreds folkets park den 21 juli. På Stora Dansbana spelar Cedrix och försäljning av fika finns på Skaken.